Select Page

Зараз в банку ПУМБ відповідає за якість iOS/Android додатків, QA-процеси, реліз-менеджмент і continuous delivery. Увага до дрібниць та деталей – це найголовніше у роботі QA Engineer. Цікавість та уважність Вакансія Quality Assurance Lead тестувальника допомагають компанії створювати кращі продукти та сервіси, а йому самому досягати цілей.

Тестування зручності користування (Usability Testing)

Які дії виконує Quality Assurance Engineer

QA-тестування включає в себе ряд дій, таких як планування тестових процесів, створення тестових сценаріїв, виконання тестів, аналіз результатів тестування та звітність про знайдені проблеми. QA engineering має охоплювати весь життєвий цикл програмного забезпечення, починаючи від аналізу вимог і закінчуючи тестуванням та наглядом за якістю під час експлуатації готового продукту. QA engineers використовують свої навички та знання, щоб впевнитись, що програмне забезпечення відповідає всім технічним вимогам, функціонує бездоганно та задовольняє потреби користувачів. Це процес, який охоплює перевірку, контроль і поліпшення якості на всіх етапах розробки програмного забезпечення. Основна мета – запобігання виникненню проблем і дефектів, а також забезпечення відповідності продукту вимогам і очікуванням користувачів.

Тестування стабільності чи надійності (Stability / Reliability Testing)

Це вид тестування, що проводиться на етапі здачі готового продукту, або якоїсь його готової частини замовнику. Метою приймального тестування є визначення готовності продукту і досягається шляхом проходу тестових сценаріїв, випадків, які побудовані на основі вимог до нашого продукту. Вони відіграють безпосередню роль у забезпеченні успішної розробки та доставки програмного забезпечення.

🐾 Які soft skills важливі для QA

Які дії виконує Quality Assurance Engineer

Підписуйтесь на щотижневу розсилку від головної редакторки Happy Monday з підбіркою найцікавішого контенту тижня, новин та кар’єрних можливостей. Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності та угодою користувача. Але не лише технічні навички сприяють ефективній роботі QA-спеціалістом в ІТ.

Задачі на логіку на співбесіді тестувальника

Які дії виконує Quality Assurance Engineer

Шляхом проведення різних видів тестування, тестувальники допомагають переконатися, що програмне забезпечення працює правильно, ефективно та безпечно. Рішення проблеми необхідно для подальшої роботи з ключовими функціями тестируемой системою.S3 Значна (Major)Значна помилка, частина основний бізнес логіки працює некоректно. Ми сподіваємося, що відповіли на запитання “Якщо ти тестувальник з чого почати? ” Однак, не забувайте, що кожен шлях у цій галузі може бути унікальним. Це всього лише початок, і ваша подальша кар’єра залежить від вашого прагнення до навчання, досвіду та постійного розвитку навичок. Досліджуйте різні освітні та професійні можливості, знаходьте свою спеціалізацію та прагніть до професійного зростання.

Він допомагає забезпечити систематичний підхід до ручного тестування, консистентність у виконанні тестів та забезпечити якість продукту. З очевидного, без чого буде складно, — це перфекціонізм, оскільки QA відповідають за якість продукту, тому, звичайно, прагнення доводити все до ідеалу буде не зайвим. Окрім цього потрібно розуміти, що переважна кількість робочого часу тестувальника присвячена однотипній, монотонній та рутинній роботі, що для багатьох може стати тортурами.

Перед інтерв’ю дослідіть компанію, позицію та її вимоги. Ознайомлення з компанією, її продуктом, проєктами та цінностями допоможе підкреслити інтерес і продемонструвати, що ви хочете працювати саме в цій компанії. Якщо сайт INDIGO Tech Recruiters працює без збоїв, десь у світі посміхається QA-фахівець. Йдеться про навички роботи з такими інструментами, як Asana, Jira, BugHerd тощо. Тестувальники не лише заводять баги у певному таск-менеджері, а й стежать за їхньою актуальністю, доповнюють за потреби та закривають, коли проблема більше не повторюється. Загалом існує ще більша кількість класифікацій методів і підходів тестування (за об’єктом тесту, цілями, знанням системи, часом тестування, ознакою позитивності сценаріїв тощо).

Давайте коротко підсумуємо, які функції виконує тестувальник. Отже, якісний quality control — це обов’язкова процедура, якої не уникнути. Для охочих опанувати цю професію існують різноманітні курси, відео на YouTube і книги для самостійного вивчення. Більшість літератури доступна лише англійською мовою, тому знання цієї мови є важливим аспектом. Від позиції Junior до Middle можна перейти за два-три роки.

«На першому мітингу ви можете замість своєї оцінки поставити знак питання. Або вибрати число на основі того, що поставили інші учасники команди. Але під час обговорення зазначити, що ця оцінка базується на ваших спостереженнях і знаннях, але ви ще не маєте достатньо досвіду».

Аналіз тестів та їх результатів дозволить робити прогнози та наступного разу враховувати всі нюанси. Спочатку кандидати реєструються на сайті та  знайомляться з матеріалами в особистому кабінеті, після чого виконують просте тестове завдання. Наступний етап відбору — онлайн-співбесіда, під час якої перевіряють знання матеріалів та розмовну англійську. Подавати заявку на курс рекомендують із рівнем англійської не нижче Pre-Intermediate. Випускники курсів SkillUp працюють у GlobalLogic, Prom.ua, Depositphotos, CyberVision та інших великих компаніях. При виборі тарифу з працевлаштуванням фахівці навчального центру допомагають знайти роботу за новою професією або повертають 100% вартості курсу.

Ефективне виконання цих завдань неможливе без володіння певним набором навичок. Часто QA розглядають як базову позицію для входу в геймдев, на якій фахівці ознайомлюються з індустрією, дізнаються про інші спеціальності та знаходять те, що їм до душі. Наприклад, переходять у девопс, геймдизайн, левел-дизайн, арт, програмування та інші галузі. Насамперед можна розвиватися у своїй галузі та вирости з джуна до мідла, сеньйор-спеціаліста й стати лідом команди. Це передбачає організаторську роботу, найвища позиція у цьому напрямі — очільник QA-департаменту.

  • Основна відмінність методу GET від POST полягає у способі передачі даних.
  • У QA часто використовуються інструменти для керування вимогами, планування та відстеження процесів розробки.
  • Тестування безпеки застосунків, мереж і систем допомагає захистити транзакції й операції та переконатися у збереженні конфіденційних даних клієнтів компаній.
  • QA Engineer також може піти у бізнес-аналітики, оскільки хто, як не він, має досвід із роботи з вимогами до продукту, їх систематизації та перевірки.

Розберемо і задачі на логіку на співбесіді тестувальника з Костею Мізгірьовим. Ці якості точно стануть корисними в IT-індустрії, що розвивається швидкими темпами. Ініціативність покаже всім, що у вас є ідеї, готовність працювати та брати на себе відповідальність. Завзятість та терпіння, робота над собою та над завданнями, покаже силу волі та орієнтацію на результат. Виконані завдання оцінюють десять тренерів та асистентів курсу.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/